flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові повістки та виклики почали надсилати у Viber!

21 лютого 2023, 09:59
 

З 15 лютого Галицький районний суд м. Львова почав надсилати повістки та виклики через месенджер Viber.  

Це передбачено в оновленому Порядку надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі, затвердженому наказом №28 Державної судової адміністрації від 23 січня 2023 року, повідомляє Державна судова адміністрація України.

Реалізація цієї спільної ініціативи ДП "ІСС" і Державна судова адміністрація України повною мірою відповідає вимогам процесуального законодавства та спрямована в першу чергу на економію коштів бюджету.

Алгоритм дій: за замовченням, система документообігу намагається відправити повістку через месенджер, в разі неможливості такого посилання, повістку відправляють як SMS.

Звертаємо увагу, що судовий виклик надсилається учаснику судового процесу за наявності заяви та технічної можливості, така заява підписується власноруч або кваліфікованим електронним підписом учасника судового процесу та подається до суду.  Заява не задовольняється за умови встановлення факту наявності в учасника судового процесу зареєстрованої офіційної електронної адреси.