flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злочини проти основ національної безпеки

15 квітня 2024, 13:55

12 квітня 2024 року Верховний Суд спільно з Програмою підтримки ОБСЄ для України та Радою Європи організував конференцію на  тему "Злочини проти основ національної безпеки: кваліфікація та відповідальність в умовах повномасштабного вторгнення" . 

В заході, зокрема, взяв участь суддя Галицького районного суду м. Львова Юрків Олег Романович.

На форумі обговорювались наступні питання: погляд на злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану, проблеми караності, доказування та кримінально-правова кваліфікація злочинів проти основ національної безпеки.

Спікерами конференції зазначалось про те, що сьогодні на національні суди покладається додаткове навантаження щодо розгляду нових категорій справ, і суди відіграють особливо відповідальну роль, адже вироків, ухвалених у таких справах, чекає українське суспільство. Ці рішення не лише формують авторитет українських судів, а й мають вплив на світовому рівні, оскільки є предметом ретельного аналізу міжнародних юристів, науковців та експертів.

Важливо, що на конференції були представлені та оголошені різносторонні думки та можливості дійти спільного розуміння із застосуванням міжнародного досвіду й наукових напрацювань. Чітке розуміння мети, завдань, місця та ролі всіх стейкхолдерів у системі запобігання та протидії злочинам проти основ національної безпеки є підґрунтям для безпеки держави, суспільства, кожного з нас.