flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням суду зобов’язано міського голову Львова розглянути питання щодо прийняття розпорядження про демонтаж Монументу Слави у місті Львові

29 вересня 2017, 15:30

Депутат Львівської міської ради звернувся до суду із адміністративним позовом до Міського голови м. Львова, в якому просив визнати бездіяльністю неприйняття рішення щодо демонтажу комуністичної символіки у м. Львові та зобов’язати його прийняти рішення про демонтаж Монумента Слави на вул. Стрийській у м.Львові.

Зокрема, позивач свої вимоги обґрунтовував тим, що 21.05.2015 року набрав чинності Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Зазначав, що  міським головою Львова прийнято розпорядження №27 «Про виконання ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», однак у такому відсутнє розпорядження про демонтаж Монументу бойової слави Радянських Збройних Сил, який розташований на вул. Стрийській у м.Львові.

В ході розгляду справи представник відповідача проти задоволення позову заперечила та просила відмовити в задоволені позову.

Оскільки міським головою м. Львова на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди  їхньої  символіки» прийнято розпорядження про демонтаж певних об’єктів, які є символікою комуністичного тоталітарного режиму та не прийнято рішення про демонтаж Монументу бойової слави Радянських Збройних Сил, який розташований на вул. Стрийській у м.Львові, суд прийшов до висновку, що у даному випадку відсутня бездіяльність відповідача, яка полягає у неприйнятті останнім рішення щодо демонтажу комуністичної символіки у Львові, тому в цій частині позовних вимог суд відмовив.

Оскільки у матеріалах справи відсутні належні та допустимі докази того, що відповідачем розглянуто (та/або прийнято рішення) питання щодо демонтажу Монументу бойової слави Радянських Збройних Сил, суд частково задовольнив позовні вимоги в цій частині та зобов’язав відповідача розглянути питання щодо демонтажу вказаного вище Монументу.