flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20 жовтня 2017 року у Львівському апеляційному господарському суді відбувся семінар для суддів та працівників судів м. Львова та Львівської області щодо забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп

23 жовтня 2017, 14:00

20 жовтня 2017 року у Львівському апеляційному господарському суді відбувся семінар для суддів та працівників судів м. Львова та Львівської області щодо забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

У даному заході взяли участь судді Галицького районного суду м. Львова Людмила Фролова, Христина Мисько та керівник апарату суду Олена Рут.

З вітальним словом до учасників семінару звернулися Олександр Вознюк - голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», Борис Плотніцький – голова Львівського апеляційного господарського суду, Богдан Моніч - заступник голови Ради суддів України, Петро Каблак – голова Апеляційного суду Львівської області, Наталія Чумак – голова правління громадської організації «Інститут судового менеджменту» та Олег Полозюк - Національна асамблея людей з інвалідністю.

До обговорення були залучені представники Ради суддів України, територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області, судових установ міст Львова та Києва, Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», Національної асамблеї людей з інвалідністю, ГО «Інститут судового менеджменту», Ресурсного центру «Безбар’єрна Україна» та інших громадських організацій.

Слухачі семінару дізналися основні теоретичні засади: що таке інклюзивність, хто належить до людей з інвалідністю, якими мають бути інклюзивний суд та доступність до суспільних благ, проаналізували міжнародний досвід.