flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок за участь у терористичній організації «ЛНР»

04 грудня 2018, 14:40

27 листопада 2018 року колегія суддів Галицького районного суду м. Львова ухвалила вирок, яким засудила учасника "ЛНР" за ч.1 ст.258-3 КК України до 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна. Судовий розгляд у даному кримінальному провадженні здійснювався у порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого, на підставі ухвали колегії суддів.

 У ході спеціального досудового розслідування, яке здійснював слідчий відділ Управління Служби безпеки України у Львівській області, встановлено, що обвинувачений упродовж 2014-2017 років брав участь у діяльності терористичної організації «ЛНР», а саме – другого армійського корпусу «Народної міліції ЛНР», достовірно знаючи з розповсюджених повідомлень у засобах масової інформації та мережі Інтернет про проведення на території Луганської області України антитерористичної операції проти терористичної організації «ЛНР», усвідомлюючи, що діяльність даної терористичної організації та її підрозділів є незаконною, спрямована на зміну меж території України, призводить до загибелі людей, заподіяння значних матеріальних збитків та інших тяжких наслідків.

При ухваленні вироку колегія суддів враховувала правові позиції, викладені в рішеннях Європейського суду з прав людини у справі Бакланов проти Росії» (рішення від 9 червня 2005 р.), «Ізмайлов проти Росії» (п. 38 рішення від 16 жовтня 2008 р.), у справі «Броуґан та інші проти Сполученого Королівства».

 

  Підготувала       

Помічник судді Мар’яна Білоус