flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави відносно 45-річного учасника злочинного угрупування зі Львова

05 лютого 2019, 17:35

Відповідно до даних досудового розслідування, у вересні 2015 року до одного з будинків у Львові на автомобілі «BMW» під’їхали невідомі особи у камуфляжній формі і розстріляли 50-річного чоловіка. Від отриманих поранень потерпілий загинув.

Учасники злочинного умислу здійснили спробу втечі з місця події, однак не впоравшись з керуванням на вул. Варшавській в м. Львові злетіли на обочину та здійснили наїзд об дорожній знак. Після цього вищевказаний автомобіль був ними покинутий і вони з місця події втекли.

На підставі ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 28 грудня 2016 року надано дозвіл на затримання одного із підозрюваних з метою його приводу для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У зв’язку із переховуванням підозрюваного від органу досудового розслідування з метою ухилення від кримінальної відповідальності та не встановленням його місця знаходження, 28 грудня 2016 року оголошено в  розшук, а досудове розслідування у кримінальному провадженні було зупинено.

24 січня 2017 року відповідно до повідомлення з НЦБ Інтерполу в Італії підозрюваний був оголошений у міжнародний розшук.

04 червня 2017 року підозрюваного було заарештовано у м. Кастел Волтурно, країна – Італія.

05 лютого 2019 року 45-річного учасника ОЗГ етаповано до України. Слідчими львівської поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області, зловмисникові оголошено підозру за п.12 ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

05 лютого 2019 року слідчим суддею Галицького районного суду м. Львова підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Дане рішення було прийняте суддею з огляду на доведеність обґрунтованої підозри особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.12 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України, наявність передбаченого КПК України ризику невиконання процесуальних обов’язків.

При цьому, розглядаючи клопотання, слідчий суддя, прийняв до уваги вимоги ч. 3 ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, що після спливу певного проміжку часу (досудового розслідування, судового розгляду) існування обґрунтованої підозри у вчиненні злочину перестає бути підставою для позбавлення свободи, і судові органи мають навести інші підстави для продовження тримання під вартою. Тримання  під  вартою  може бути виправданим у тій чи іншій справі лише за наявності  специфічних  ознак  того,  що  цього  вимагають істинні вимоги публічного інтересу,  які,  незважаючи на існування презумпції невинуватості,  переважують правило поваги до особистої свободи, що на думку суду має місце в цій справі.

Інкриміноване кримінальне правопорушення віднесене законом до категорії особливо тяжких злочинів, санкція статті якого передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк понад десять років або довічного позбавлення волі.

Враховуючи той факт, що львів’янин підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, та його дії призвели до загибелі людини, розмір застави йому не визначався. 

 

За повідомленням прес-служби суду