flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Наталія Зубачик відвідала семінар для суддів місцевих загальних судів «Зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насильству»

18 лютого 2019, 14:40

15 лютого 2019 року в місті Вижниці Чернівецької області місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України провело загальноукраїнський семінар на тему: «Зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації  положень Конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насильству»

Викладачами на семінарі були досвідчені судді Єлизавета Ковтюк, Світлана Мілінчук та  Євген Нестеренко,  які пройшли підготовку для викладання курсу «Особливості розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством».

Цей курс для суддів Національна школа суддів України розробила спільно з Женевським центром демократичного контролю за збройними силами (DCAF) та Громадською організацією “Ла Страда –Україна” за підтримки Програми USAID “Нове правосуддя”.

Доцент  кафедри кримінального права і криміналістики Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, кандидат юридичних наук Андрій Шевчук у ході семінару залучив суддів до обговорення змін до Кримінального кодексу України з метою реалізації  положень Конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насильству.

У ході семінару судді поглибили знання з особливостей розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством відповідно до міжнародних стандартів і розвинули практичні навички для вирішення них ситуацій, які виникають під час розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством.

Судді навчалися правильно ідентифікувати домашнє насильство та його види, здійснювати ефективне ґендерно неупереджене правосуддя у справах, застосовувати норми національного та міжнародного законодавства під час розгляду таких справ і написанні судових рішень.

 Джерело НШС України