flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

28 вересня в Державній судовій адміністрації України відбулася презентація мобільного додатку «єСуд»

01 жовтня 2021, 14:40

У квітні Рада ухвалила закон про систему електронного судочинства ЄСІТС, до складу якої входить модуль «Електронний суд». Мобільний додаток «єСуд» забезпечить доступ до можливостей системи «Електронного суду» на смартфонах та інших мобільних пристроях.

28 вересня в Державній судовій адміністрації України відбулася презентація мобільного додатку «єСуд», який забезпечить доступ до системи «Електронного суду» через мобільні пристрої та смартфони.

Мобільний додаток спрощує доступ до правосуддя, зокрема і громадянам, які знаходяться в зоні збройного конфлікту на Сході України на території Донецької та Луганської областей, дозволяючи їм в окремих випадках не перетинати лінію розмежування. Він також дозволяє не лише слідкувати за рухом документів у судовій справі, але й отримувати процесуальні документи та судові повідомлення на смартфон.

Завдяки мобільному додатку «єСуд» можна отримати судові послуги, і таким чином суд стає ще доступнішим для громадян.

 Мобільний додаток «єСуд» є мобільною версією підсистеми “Електронний суд”, який повторює функціонал підсистеми, але адаптований для мобільних пристроїв — смартфонів та планшетів.

Для того, щоб скористатися відповідним додатком, достатньо завантажити відповідний програмний продукт у плеймаркетах. Наразі додаток доступний для завантаження на IOS і Android.  Для початку роботи в додатку необхідно попередньо зареєструватися в основній версії на комп’ютері в підсистемі «Електронний суд», використавши електронний підпис.

Користувач мобільного додатку «єСуд» може переглядати всі документи у справах, в яких він є учасником, починаючи від своєї позовної заяви і завершуючи рішенням суду по суті. Також користувач додатку отримує всі повідомлення від суду – виклики на судові засідання чи повістки, повідомлення про надходження якихось нових документів у справі тощо.

Окрім цього,  користувач може дізнатися, чи стосовно нього наявні справи в суді. Також, користувач має змогу ознайомитися із усіма проєктами чи заявами, поданими до суду, які він формував чи подавав у повній версії підсистеми “Електронний суд”, та  частково може управляти довіреностями на предмет доступу до своїх справ щодо перегляду чи щодо вчинення їх дій , якщо ці довіреності були надані іншим особам.

Таким чином, додаток  «єСуд» дозволяє:

- отримувати пуш-повідомлення про надходження до електронного кабінету нових документів та зміну стану справ, у яких користувач є учасником чи учасницею;

- переглядати справи, провадження, процесуальні документи, що надіслані судом до кабінету;

- переглядати заяви, клопотання та інші документи, які користувач створив в своєму кабінеті;

- переглядати довіреності та ордери, що знаходяться в кабінеті користувача;

- анулювати довіреності та ордери, які видав користувач.

 

Розробники додатку виступили із проханням надсилати пропозиції та побажання щодо поліпшення інтерфейсу, розширення функціоналу або інформацію про виявлені технічні проблеми на електрону адресу: inbox@ccs.court.gov.ua або звертатися за телефоном технічної підтримки: (044) 492-70-10.