flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікація в судах. Актуальні проблеми та їх вирішення.

29 жовтня 2021, 13:03

Навесні цього року Галицький районний суд міста Львова отримав нагоду співпрацювати разом із колегами з Нідерландів та розробити нові підходи щодо питання комунікації в судах.

Участь у спільному проекті взяли керівник апарату Галицького районного суду м. Львова Олена Неофіта та в.о. прес-секретаря суду Павло Береза, прес-секретар Восьмого апеляційного адміністративного суду Уляна Уніят, в.о. прес-секретаря Червоноградського міського суду Львівської області Уляна Терех, заступник голови правління Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда, голова служби комунікації Суду Східного Брабанта Ільзе Існененк, суддя Суду Східного Брабанта Лінеке де Клерк, та головний керівник проекту CILC Ліно Бросіус.

Під час відеоконференцій ми обговорили ряд найважливіших питань комунікації, що постають перед судом та громадянами. Тисячі думок та сотні готових ідей щодо покращення взаємодії судової влади та особи з перших секунд її перебування в суді.

Ми раді поділитися з вами одним із результатів напрацювань нашої робочої групи. Це фіналізовані короткі інформаційні відеоролики для громадян, які розповідають про роботу суду і правила поведінки в суді, а саме:

1) Як взяти участь у судовому засіданні, не виходячи з дому;
2) Що означає принцип гласності та відкритості судового процесу;
3) Анімація "Як правильно поводити себе в суді: прості правила".

Мета цих роликів - дати інформацію про функціонування судів, правила поведінки, а також ті сервіси, які є доступними для громадян.

Дякуємо за співпрацю та безцінний досвід!