flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей на тему: «Відповідальність неповнолітніх. Види відповідальності неповнолітніх.»

18 травня 2018, 16:45

17 травня 2018 року в Галицькому районному суді м. Львова було проведено День відкритих дверей на тему: «Відповідальність неповнолітніх. Види відповідальності неповнолітніх.» Дана тема є актуальною для молоді.

До суду завітали учні 8 класу ЗОШ І-ІІІ смт. Новий Яричів разом з вчителями Ільчишин Г.Д. та Кремінь К.Д. У заході взяли участь 27 дітей.

Гостей зустріла керівник апарату Олена Рут та заступник керівника апарату Ольга Скрипка, які провели ознайомчу екскурсію та розповіли про роботу суду.

   

    

 

           

Учнів та їх вчителів було запрошено до залу судового засідання, де голова суду Ірина Волоско та суддя Людмила Фролова розповідали школярам про кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх.

В ході спілкування учні та вчителі задавали питання щодо міри покарання неповнолітніх, щодо їх перебування на обліку та щодо умовного відбування покарання неповнолітніми та на іншу тематику.

    

 

Метою  даного  заходу  є  підвищення рівня правової культури серед молоді, надання роз’яснень щодо можливості захисту своїх прав в суді, формування  довіри та поваги до судової влади, а також побудови діалогу між судом та громадянами задля покращення доступу  до  правосуддя.

День відкритих дверей приніс користь та задоволення як учням, їх вчителям, так і працівникам суду. Молодь отримала багато важливої і цікавої інформації та ряд позитивних емоцій.

Учням було роздано Пам’ятки про кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх.

На завершення ми побажали учням успіхів у навчанні та виборі майбутніх професій та запросили до подальшої співпраці.