flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проект ЄС "ПРАВО-Justice" передав "Модельному Галицькому суду" засоби індивідуального захисту та дезінфекції

04 червня 2020, 18:40

В межах реалізації Ініціативи "Модельні суди" проекту ЄС "Pravo-Justice" Галицький районний суд міста Львова, як модельний суд, отримав засоби індивідуального захисту та дезінфекції.

З метою захисту життя та здоров'я суддів, працівників апарату суду та відвідувачів суду від короновірусу COVID-19 проект ЄС "Pravo-Justice" здійснив закупівлю та передав модельним судам тришарові захисні маски, безконтактні інфрачервоні термометри, безконтактні дезінфектори для рук, антисептики для рук (для стійок та індивідуальні) на загальну суму 260 222,52 грн.

Така допомога проекту ЄС "Право-Justice" мінімізує ризики  розповсюдження коронавірусної інфекції в модельних судах, адже роботу судів в Україні не може бути припинено, оскільки конституційні права громадян на звернення до суду не можуть бути обмежені, а мають реалізовуватись з урахуванням умов існуючого карантину.

Колектив Галицького районного суду м. Львова висловлює команді проекту ЄС "ПРАВО-Justice" вдячність за співпрацю та підтримку суду в умовах пандемії коронавірусу COVID-19.

      

Нагадаємо:

Проект ЄС "Право-Justice" впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу, спрямований на консолідацію загальноєвропейських реформ у сфері юстиції. Проект, що об’єднує експертів із різних країн-членів ЄС, триватиме до кінця 2020 року. Основними напрямами роботи Проекту, серед іншого, є: надання допомоги державним органам України в процесі відновлення судової системи, добір нових суддів, створення Ради судової реформи, реформування реєстрів та електронного правосуддя тощо.

В межах Проекту ЄС "Право-Justice" реалізовується підкомпонент 2.3 "Модельні суди", який має на меті підвищення ефективності правосуддя, якості обслуговування клієнтів, покращення комунікації, підвищення безпеки та підтримку вразливих людей в українських судах. В модельних судах  заплановано впроваджувати кращий європейський досвід із судового адміністрування. Суди  учасники ініціативи "Модельні суди":  Вишгородський районний суд Київської області, Галицький районний суд міста Львова, Ковельський міськрайонний суд Волинської області, Краматорський міський суд Донецької області, Корольовський районний суд міста Житомира, Лозівський міськрайонний суд Харківської області. Планується, що вдалий досвід модельних судів буде поширений на всі українські суди.

20 лютого 2020 року на міжнародній практичній конференції з обговорення запровадження кращих міжнародних та українських практик у роботі модельних судів в Україні міжнародна експертка Проекту ЄС "Право-Justice" Анна Адамска-Галланд презентувала онлайн-версію посібника "Модельні рішення для судів". Посібник містить опис рішень модельного суду – заходи, рекомендовані керівникам судів з конкретних тематичних питань, що виникають під час роботи судів, а також навчальні програми для формування у працівників суду спеціальних навичок з метою допомогти успішно виконувати свої завдання.