flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СМС-повістка в суд на мобільний телефон: як отримати послугу

07 вересня 2020, 14:47

З метою якісного та своєчасного розгляду справи, Галицький районний суд м. Львова рекомендує подавати заповнену заяву про надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень (безкоштовно), вказуючи свій номер мобільного телефону.

 Відповідно до процесуального законодавства України повідомлення про розгляд справи та про дату, час і місце проведення судового засідання може здійснюватися судом з використанням засобів мобільного зв’язку шляхом надсилання sms-повідомлення.

Sms-повідомлення – це судові повістки про виклик до суду, які надсилаються судом учаснику судового процесу у вигляді sms-повідомлення на його номер мобільного телефону, але лише після подання до суду заявки про намір отримувати судову повістку в електронному вигляді за допомогою sms-повідомлення.

Sms-повідомлення є більш ефективним засобом повідомлення осіб про розгляд справи в суді, оскільки для надсилання та отримання звичайної повістки необхідно більше часу з огляду на графік та режим роботи відділень поштового зв’язку.

Sms-повідомлення від суду надходять абонентам мобільних операторів (Київстар, МТС, Life) під коротким альфанумеричним ім’ям SUDPOVISTKA (замість номера телефону відправника).

Для абонентів CDMA операторів (PEOPLEnet та Інтертелеком) sms-повідомлення від суду надходять під коротким номером 4116.

Надсилання судової повістки у вигляді sms-повідомлення не потребує додаткової оплати!

Бланк заявки на отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення, можна отримати в будь-якого працівника суду або просто тут  ⇓ ⇓ ⇓