flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги судів, які здійснюють дистанційні судові провадження (відеоконференцію)

13 квітня 2021, 14:50

  Відповідно до статті 336 КПК України, ст.212 ЦПК України, ст.195 КАС України, ст.197 ГПК України, суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

  Якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому поза територією юрисдикції суду та поза територією міста, в якому розташований суд, суд своєю ухвалою може доручити суду, на території юрисдикції якого перебуває така особа, здійснити дії, передбачені частиною четвертою цієї статті.

Копія ухвали може бути надіслана електронною поштою, факсимільним або іншим засобом зв’язку. Суд, що отримав доручення, за погодженням з судом, що надав доручення, зобов’язаний у визначений в ухвалі строк організувати виконання зазначеного доручення !!!!

  Згідно п. 1.2 Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, під час судового засідання учасники судового процесу на підставі рішення суду беруть участь у процесуальній дії в режимі відеоконференції у порядку встановленому процесуальним законодавством.

  Обов’язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення (п.1.3 Інструкції).

  З огляду на положення процесуального законодавства, Галицький районний суд м. Львова відхилятиме заявки на проведення відеоконференції у випадку відсутності судового рішення про проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

  З огляду на вищенаведене, звертаємо Вашу увагу, що проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції, здійснюється виключно за наявності ухвали суду із визначенням строку проведення (дати та години).