flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід водію, що скоїв наїзд на монахиню

23 листопада 2021, 10:31

22 листопада 2021 року слідчим суддею Галицького районного суду міста Львова розглянуто клопотання слідчого про застосування до підозрюваного у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Чоловік підозрюється у тому, що 20 листопада 2021 року на перехресті вул. Дорошенка - пр. Свободи у місті Львові збив двох пішоходів та покинув місце дорожньо-транспортної пригоди.

Слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого та застосовував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Зважаючи на те, що особа підозрюється у вчиненні  злочину, який спричинив загибель людини, судом не визначено альтернативи внесення застави.

На даний час досудове розслідування триває.

Важливо: згідно частини другої статті 2 Кримінального процесуального кодексу України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: дії передбаченні частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

За повідомленням прес-служби суду