flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дотримання вимог Постанови Кабінету Міністрів України «Про формений одяг працівників органів прокуратури, яким присвоєно класні чини» від 7 вересня 1998 р. № 1392

12 листопада 2014, 14:00

12 листопада 2014 року голова Галицький районний суд міста Львова Ірина Волоско звернулася до т.в.о. прокурора Львівської області, прокурора міста Львова та прокурора Галицького району міста Львова з листом, в якому закликає сприяння дотримання вимог Постанови Кабінету Міністрів України «Про формений одяг працівників органів прокуратури, яким присвоєно класні чини» від 7 вересня 1998 р. № 1392,  щодо  забезпечення  явки представників органу прокуратури в судові засідання у форменому одязі встановленого взірця, на що неодноразово звертають увагу сторони процесу, а також зазначають цю обставину, як одну із підстав відводу прокурору.

 

Варто зазначити, що носіння форменого одягу співробітниками прокуратури, поза всяким сумнівом, підкреслює державно-владний характер їх роботи та сприятиме підвищенню офіційності в професійному спілкуванні, адже довіра громадян - це не тільки показник її ефективності, а й особливе джерело спроможності державної влади. Влада, яка не має підтримки  населення, якій не довіряють громадяни - діяльно неспроможна влада.

 

Ігнорування працівниками органів прокуратури такого важливого принципу сприяє зниженню їх авторитету перед іншими учасниками судового процесу, котрі формують своє особисте до них ставлення.