flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справ про міжнародні злочини в Україні та написання судових рішень у цих справах

22 квітня 2024, 13:50

Суддя Галицького районного суду міста Львова Мироненко Людмила Давидівна взяла участь в тренінгу «Розгляд справ про міжнародні злочини в Україні та написання судових рішень у цих справах»,  що відбувався з 15 по 19 квітня 2024 року в місті Києві.

Цей п’ятиденний тренінг поглибив спеціалізовану підготовку суддів при здійсненні судочинства у справах про міжнародні злочини в Україні відповідно до КК України.

Тренерами та спікерами були міжнародні експерти у сфері міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права та міжнародний суддя, що поділився досвідом з ключових правових аспектів здійснення правосуддя щодо воєнний злочинів в Україні.

Важливо, що суддям були надані конкретні поради щодо підготовки судових рішень у справах про міжнародні злочини, що фокусувались на обґрунтованому висновку, наданні оцінки доказам та фактичним обставинам справи; правові підстави кваліфікації міжнародних злочинів, форм співучасті та захисту.

Тренінг ґрунтувався на матеріалах «Настільної книги судді: матеріали для розгляду справ про міжнародні злочини», яка була розроблена Верховним Судом і Національною школою суддів України за співпраці з міжнародними експертами з організації Global Rights Compliance, за підтримки проекту МАТРА – Україна та організації UpRights під загальним керівництвом та за підтримки Програми USAID «Справедливість для всіх».