flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням Галицького районного суду м.Львова від 10.03.2015 року задоволено заяву осіб переміщених з тимчасово окупованої території України - АРК.

17 березня 2015, 14:00

Рішенням Галицького районного суду м.Львова від 10.03.2015 року задоволено заяву осіб переміщених з тимчасово окупованої території України - АРК.

 

Згідно вказаного рішення, подружжя звернулось до суду із заявою про встановлення факту народження їх дочки - П.І.П. у м.Старий Крим, Кіровського району, Автономної Республіки Крим. В обґрунтування позову покликались на те, що свідоцтво про народження дитини від 03.10.2014 року видане незаконними органами влади АРК, а тому є недійсним та не створює правових наслідків.

            Відповідно до свідоцтва про народження виданого Кіровським районним відділом записів актів цивільного стану Департаменту записів актів цивільного стану Міністерства юстиції Республіки Крим Російської Федерації, громадянка П.І.П. народилась 19.08.2014 року у м.Старий Крим, Кіровського району, Республіки Крим, Російської Федерації.

            Згідно ч.3 ст.9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» буд-який акт (рішення, документ), виданий органами та/або особами, передбаченими частиною другою цієї статті, є недійсним і не створює правових наслідків.

            Як вбачається із ч.ч.1,2 ст.18 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», громадянам України гарантується дотримання у повному обсязі їхніх прав і свобод, передбачених Конституцією України, у тому числі соціальних, трудових, виборчих прав та права на освіту, після залишення ними тимчасово окупованої території. Гарантії прав, свобод та законних інтересів осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території України та перебувають на території України на законних підставах, визначаються Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

            Рішенням суду заяву задоволено повністю. Встановлено факт народження дитини 19.09.2014 року у м.Старий Крим, Кіровського району Автономної республіки Крим.

 

Таким чином, Галицький районний суд м.Львова став на захист порушених прав і свобод громадян України, які вважають себе українцями, однак змушені були переселитись з тимчасово окупованої території України – АРК, та на даний час проживають у м.Львові на законних підставах.