flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 14 років позбавлення волі засуджений мешканець м. Львова, який у 2014 році, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вчинив умисне вбивство

17 липня 2015, 16:30

До 14 років позбавлення волі засуджений мешканець м. Львова, який у 2014 році, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вчинив умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті з особливою жорстокістю, що виразилось у наступному.

 Керуючись раптово виниклим умислом, спрямованим на вчинення вбивства, який виник на ґрунті ревнощів, засуджений  на протязі тривалого часу з особливою жорстокістю завдавав множинні удари руками в ділянку голови потерпілого.

Продовжуючи злочинні дії, спрямовані на заподіяння смерті потерпілого, бажаючи завдати йому особливих страждань, шляхом заподіяння великої кількості тілесних ушкоджень, використовуючи предмети, які знаходились у кухні, засуджений завдавав множинні удари по голові потерпілого та утримуючи голову потерпілого, бив нею об радіатор опалення.

Згодом, потерпілий підвівшись, намагався вийти з квартири. Однак, зловмисник вивів на площадку сходового маршу між першим та другим поверхами, де бачачи, що потерпілий від отриманих ушкоджень хрипить, усвідомлюючи, що завдає потерпілому нестерпного болю, реалізовуючи свій злочинний умисел, з особливою жорстокістю, завдавав йому численні удари ногами по різних ділянках тіла, доки потерпілий не перестав подавати ознак життя, після чого штовхнув ногою тіло, яке скотилось сходовим маршем на площадку першого поверху.

 

Призначаючи покарання, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину. Обставиною, що обтяжує покарання, відповідно до ст. 67 КК України - є вчинення злочину особою, що перебуває у стані алкогольного сп’яніння.