flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підтримувати громадський порядок в суді здійснюватимуть підрозділи відомчої воєнізованої охорони Державної судової адміністрації.

10 серпня 2015, 09:31

Підтримувати громадський порядок в суді, охороняти приміщення суду, органів суддівської системи та виконувати функції щодо державного захисту суддів, працівників суду здійснюватимуть підрозділи відомчої воєнізованої охорони Державної судової адміністрації.

 

Це передбачено Законом про Національну поліцію, який вчора підписав Президент України. Наразі ці функції покладені на підрозділи МВС.

Відповідно до норм Закону підрозділи відомчої воєнізованої охорони утворюються Державною судовою адміністрацією України за погодженням з Міністерством внутрішніх справ України, працівники яких під час виконання службових обов’язків мають право користуватися вогнепальною зброєю та спеціальними засобами в порядку і відповідно до вимог, визначених законом.

Державна судова адміністрація за погодженням з МВС затверджує положення про відомчу воєнізовану охорону та здійснює контроль за діяльністю її підрозділів.

 

Матеріали інтернет-видання "Закон І Бізнес"