flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 12.08.2015 року обрано запобіжний захід керівнику органу місцевого самоврядування Львівщини

14 серпня 2015, 17:00

Ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 12.08.2015 року обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із визначенням розміру застави керівнику органу місцевого самоврядування Львівщини, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) за наступних обставин: В ході проведення досудового розслідування встановлено, що посадовець, будучи обраним на посаду міського голови, виконуючи свої повноваження на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», будучи керівником органу місцевого самоврядування, тобто службовою особою, яка згідно п. 2 примітки до ст.368 КК України займає відповідальне становище, усвідомлюючи можливість законного надання ТзОВ в оренду об’єкта комунальної власності – нежитлового приміщення, та отримання при цьому неправомірної вигоди з метою збагачення, діючи з корисливих мотивів та використовуючи надані йому повноваження міського голови, залучивши до виконання свого злочинного умислу юриста міської ради, висловив через останню вимогу директору ТзОВ щодо необхідності надання неправомірної вигоди в розмірі 18000 гривень за позитивне вирішення питання щодо перемоги в конкурсі на оренду зазначеного вище приміщення з подальшим укладенням договору оренди, визначення мінімальної вартості орендної плати з подальшим сприянням у викупі вказаного приміщення.

Крім того, ухвалою слідчого судді вказаного посадовця відсторонено від посади міського голови строком до 10.10.2015 року.