flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави жительці Волноваського району Донецької області, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України

09 листопада 2015, 18:00

Ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м.Львова від 07.11.2015 року обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави жительці Волноваського району Донецької області громадянці - «М», яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України за наступних обставин: В період з 31 липня по 04 листопада 2015 року, «М», перебуваючи на території Донецької області, що підконтрольна Україні, умисно здійснювала спостереження, збір та подальшу передачу представнику «ДНР» відомостей  про переміщення, дислокацію, місця тимчасового розташування особового складу, озброєння та військової техніки сил антитерористичної операції. Зібрані відомості «М» шляхом здійснення дзвінків з телефону стільникового зв’язку з карткою оператора «МТС», передавала члену терористичної організації під назвою «Донецька народна Республіка» – «Ф» (місцезнаходження м. Докучаєвськ, Донецької області), для подальшого їх використання учасниками терористичної організації під час здійснення терористичних  актів.

Таким чином, громадянці - «М» підозрюється в тому, що вказаними умисними діями, які виразились у сприянні діяльності терористичним групам, що діють на території України, шляхом передачі відомостей щодо місць дислокації і переміщення сил та засобів підрозділів АТО членам терористичних груп, що призводить до загибелі особового складу сил АТО, мирного населення, ураження та руйнування об’єктів життєзабезпечення, а також інших тяжких наслідків.