flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Галицький районний суд м. Львова задоволив позов учасника бойових дій про скасування ухвали Львівської міської ради №5248

22 грудня 2015, 16:30

 

Галицький районний суд м. Львова задоволив позов учасника бойових дій, громадянина П. до Львівської міської ради, треті особи – ОСББ «Інструментальне - 10», Реєстраційна служба Львівського міського управління юстиції, Відділ Держгеокадастру у м. Львові Львівської області, Департамент містобудування Львівської міської ради про скасування ухвали Львівської міської ради №5248 від 01.10.2015 року «Про надання ОСББ «Інструментальне-10» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки».  

Судом встановлено, що позивач 28.08.2015 року звернувся до Львівської міської ради з клопотанням про виділення земельної ділянки орієнтовним розміром до 0,10 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою за адресою: м. Львів, вул. Інструментальна. 27.10.2015 року позивачу стало відомо, що ухвалою Львівської міської ради №5248 від 01.10.2015 року надано дозвіл ОСББ «Інструментальне-10» на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.   

Проаналізувавши норми Закону, з’ясувавши фактичні обставини справи, зважаючи на грубе порушення відповідачем Конституційних прав позивача, зокрема права на достатній життєвий рівень, права на житло, першочергове право на отримання земельної ділянки під забудову, дотримуючись засад справедливості та розумності, суд прийшов до переконання, що позов підлягає задоволенню, оскільки відповідачем у встановленому Законом порядку не було розглянуто клопотання громадянина П. від 28.08.2015 року та всупереч імперативним нормам ст.118 ЗК України надано дозвіл на виготовлення землеустрою щодо відведення земельної ділянки ОСББ «Інструментальне-10», а отже оскаржувана ухвала є незаконною та підлягає скасуванню. Водночас судом зобов’язано відповідача винести на розгляд сесії клопотання громадянина П. від 28 серпня 2015 року про відведення земельної ділянки. 

       З повним текстом даного рішення Ви можете ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень після його оброблення адміністратором реєстру.