flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вироком Галицького районного суду м. Львова від 05.02.2016 року визнано невинуватим громадянина обвинуваченого у скоєнні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 2 ст. 28 – ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України

09 лютого 2016, 17:50

Вироком Галицького районного суду м. Львова від 05.02.2016 року визнано невинуватим громадянина «Р» у скоєнні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 2 ст. 28 – ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України, та виправдав у зв'язку з недоведеністю наявності в його діях складів кримінальних правопорушень. Крім того, цим же вироком суду громадянку «О» визнано невинуватою у скоєнні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 28 – ч. 1 ст. 366 КК України, та виправдати у зв'язку з недоведеністю наявності в її діях складу кримінального правопорушення.

 

 

 

Згідно обвинувального акту громадянин «Р» обвинувачувався  у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч.2 ст.28, ч.1 ст.366, ч.4 ст.358 КК України за таких обставин. 19 лютого 2013 року громадянин «Р», перебуваючи на посаді директора ПП, будучи службовою особою, наділеною організаційно-розпорядчими функціями, за попередньою змовою з громадянкою «О», яка на той час працювала директором ЛКП м.Львова, з метою використання при отриманні наказу № 299 Департаменту містобудування ЛМР «Про затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на будівництво ПП готелю з вбудованими приміщеннями ресторану та фізкультурно-оздоровчого центру на вул. Веселій, 5», склали завідомо неправдивий офіційний документ, а саме протокол № 68 від 19 лютого 2013 року загальних зборів власників квартир будинків по вул. Веселій, 5 та вул. Удатного, 7, внісши в резолютивну частину документа завідомо неправдиві відомості про те, що власники квартир погоджуються продати квартири ПП по домовленості, надати можливість зробити експертну оцінку квартир ПП, власники квартир по вул. Веселій, 5, № № 1, 4, 4а, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16 та квартир по вул. Удатного, 7, № № 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, не заперечують проти будівництва готелю за адресою м. Львів, вул. Весела, 5, що не відповідає дійсності, оскільки на вищевказаних зборах таких рішень не приймалось, учасники зборів заперечували щодо будівництва готелю, а з вказаним протоколом ознайомились лише в 2015 році в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження.

Крім цього, 01 серпня 2013 року, у невстановлений досудовим розслідуванням час, громадянин «Р», перебуваючи у приміщенні Львівської міської ради, що на пл. Ринок, 1, у м. Львові, діючи умисно, подав в Департамент містобудування Львівської міської ради пакет документів, серед яких був завідомо підроблений протокол №68 від 19.02.2013 загальних зборів власників квартир будинків по вул. Веселій, 5 та вул. Удатного, 7, який був врахований при прийнятті Наказу № 299 Департаменту містобудування ЛМР «Про затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на будівництво ПП готелю з вбудованими приміщеннями ресторану та фізкультурно-оздоровчого центру на вул. Веселій, 5».

 

Згідно обвинувального акту громадянка «О» обвинувачується в тому, що 19 лютого 2013 року, перебуваючи на посаді директора ЛКП м.Львова, будучи службовою особою, наділеною організаційно-розпорядчими функціями, за попередньою змовою з громадянин «Р», який на той час працював директором ПП, з метою використання при отриманні наказу №299 Департаменту містобудування ЛМР «Про затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на будівництво ПП готелю з вбудованими приміщеннями ресторану та фізкультурно-оздоровчого центру на вул. Веселій, 5», склали завідомо неправдивий офіційний документ, а саме протокол №68 від 19.02.2013 року загальних зборів власників квартир будинків по вул. Веселій, 5 та вул. Удатного, 7, внісши в резолютивну частину документа завідомо неправдиві відомості про те, що власники квартир погоджуються продати квартири ПП по домовленості, надати можливість зробити експертну оцінку квартир ПП, власники квартир по вул. Веселій, 5, № № 1, 4, 4а, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16 та квартир по вул. Удатного, 7, № № 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 не заперечують проти будівництва готелю за адресою м. Львів, вул. Весела, 5, що не відповідає дійсності, оскільки на вищевказаних зборах таких рішень не приймалось, учасники зборів заперечували щодо будівництва готелю, а з вказаним протоколом ознайомились лише в 2015 році в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження.

 

 

 

За наслідками розгляду кримінального провадження, належних та допустимих доказів, які б свідчили про те, що громадянин «Р» за попередньою змовою групою осіб, склав завідомо неправдивий офіційний документ, вніс до офіційного документу завідомо неправдиві відомості, використав завідомо підроблений документ, а громадянка «О» за попередньою змовою групою осіб склала завідомо неправдивий офіційний документ та внесла до офіційного документу завідомо неправдиві відомості, стороною обвинувачення суду не надано. Тому, у зв'язку з недоведеністю наявності в діянні обвинувачених обов'язкових ознак, які вказують на наявність складів злочинів, суд дійшов до переконання, що їх необхідно визнати невинуватим та виправдати.