flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалою Галицького районного суду м.Львова 12.06.2016 року обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави відносно громадянина України, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2ст. 286 КК України

13 червня 2016, 10:30

Ухвалою Галицького районного суду м.Львова 12.06.2016 року обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави відносно громадянина України, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2ст. 286 КК України - тяжкий злочин, сакція статті якого передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк  від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 

Нагадаємо, що підозрюваний керуючи автобусом марки «Renаult» та рухаючись по проїзній частині дороги з вул. Зеленої в напрямку вул. Ш. Руставелі у м. Львові,  порушив вимоги чинних розділів ПДР України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 1306 від 10.10.2001 року зі змінами та доповненнями відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 136 від 06.03.2013 року, а саме: п.1.5; п. 2.3 п.п.«б,д»; п. 10.1 та п. 18.1, які виразились в тому, що він під час керування автобусом, був не уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, відповідно не відреагував на її зміну, своїми діями створив загрозу безпеці дорожнього руху, при виконанні маневру повороту праворуч з вул. Зеленої на вул. Ш. Руставелі, не переконався, що це буде безпечно і не створить перешкоди або небезпеки іншим учасникам руху і одночасно при наближенні до нерегульованого пішохідного переходу, що по вул. Ш. Руставелі, на який в цей час праворуч по ходу руху автобуса вийшли три пішохода серед яких була малолітня дитина, не зменшив швидкості руху автобуса та не зупинив автобус, щоб надати дорогу пішоходам, для яких його діями була створена небезпека, що і призвело до наїзду на малолітнього пішохода. В результаті наїзду малолітній пішохід померла на місці ДТП.