flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У період з 19 по 22 липня 2016 року суддів Галицького районного суду м. Львова запрошено на ряд семінарів, один з яких відбудеться за підтримки спільного проекту Європейського Союзу та Радою Європи «Консолідація розробки реформ у сфері юстиції в Україні»

14 липня 2016, 13:00

У період з 19 по 22 липня 2016 року суддів Галицького районного суду м. Львова запрошено на ряд семінарів, один з яких відбудеться за підтримки спільного проекту Європейського Союзу та Радою Європи «Консолідація розробки реформ у сфері юстиції в Україні».

Порядок денний семінару включає, зокрема такі теми: роль слідчого судді у забезпеченні конституційного права особи на свободу та особисту недоторканність; узагальнення основних проблемних питань, виявлених у зверненнях до ВРЮ щодо прийняття суддею рішень про застосування запобіжних заходів; повноваження слідчого судді щодо обрання запобіжного заходу як гарантія права особи на справедливий судовий розгляд; розгляд слідчим суддею клопотань про продовження чи зміну запобіжного заходу, дотримання строків розгляду; практика Європейського суду з прав людини щодо дотримання судами вимог ст. 5 ЄКПЛ; написання слідчим суддею ухвал щодо запобіжних заходів – обґрунтування та мотивування судового рішення.