flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчий суддя відмовила у відстороненні від посади одного із голів селищної ради Львівської області

22 липня 2016, 11:30

         Слідчий суддя відмовила у відстороненні від посади одного із голів селищної ради Львівської області.

         21 липня 2016 року слідчий суддя розглянула клопотання слідчого СУ ГУ Національної поліції у Львівській області про відсторонення від посади підозрюваного у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.367, ч.3 ст.358 КК України.

         До залу судового засідання прибула численна кількість громади селища з метою підтримати голову селищної ради.

         Слідчий суддя при вирішенні даного клопотання врахувала позитивну характеристику ОСОБИ на посаді селищного голови, яка випливає з клопотань представників територіальної громади та підприємців селища, депутатського корпусу та членів виконкому селищної ради, адміністрації та трудового колективу одного із дошкільних навчальних закладів селища та Пароха місцевого Храму, які покликались на те, що відсторонення ОСОБИ від посади селищного голови завдасть значної шкоди громаді та господарству селища, у такому випадку не забезпечуватиметься в повному обсязі організація місцевого самоврядування, чим будуть порушені права та законні інтереси громади селища, працівників ради та комунальних підприємств.

         При розгляді клопотання встановлено, що під головуванням ОСОБИ бюджет селища зріс з 700000,00 грн. в 2010 році до 11545000,00 грн. в 2016 році; проведено капітальний ремонт 7 вулиць; реконструйовано дитячий садочок, збудовано приміщення котельні на тверде паливо; відремонтовано фасад школи, замінені вікна, проведений ремонт кабінетів; збудовано локальні очисні споруди в кількості 18 шт.; проведено будівництво берегоукріплень річки, збудовано міст; проведено реконструкцію вуличного освітлення 9 вулиць; реконструйовано водопровід, проведено роботи із забезпечення магістральним водопроводом однієї із вулиць селища; ведеться реконструкція приміщення під розміщення швидкої допомоги. Крім цього – виграно та реалізовано грант Європейського Союзу на будівництво амфітеатру на суму 350000,00 євро. На розгляді в Польщі перебувають проекти по розвитку селища на загальну суму близько 700000,00 євро.

         Крім цього, слідчий суддя при розгляді клопотання врахувала резонансність справи та великий суспільний інтерес до такої та прийшла до переконання, що прокурором не наведено достатніх доказів, які би обґрунтовували необхідність застосування заходу забезпечення кримінального провадження відсторонення від посади, зокрема, прокурором не доведено, що потреба втручання у права і свободи ОСОБИ та у інтереси громади селища, виправдовує потреби досудового розслідування, суду.