flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 серпня 2016 року суддя Людмила Фролова та керівник апарату Олена Рут взяли участь у презентації системи декларування майна посадовцями – електронне декларування

08 серпня 2016, 11:00

5 серпня 2016 року суддя Людмила Фролова та керівник апарату Олена Рут взяли участь у презентації системи декларування майна посадовцями – електронне декларування.

 

Даний захід відбувся у Львівській обласній державні адміністрації з участю представників Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та експертів Програми розвитку ООН в Україні.

Термін подачі електронної декларації за 2015 рік: з 15 серпня до 13 жовтня 2016 року. Її обов’язково мають заповнити як всі високопосадовці держави, так і народні депутати, судді, прокурори, слідчі, державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування категорії А – Б.

До 1 квітня 2017 року електронні декларації за 2016 рік повинні подавати всі державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, а також судді, прокурори, слідчі, посадові та службові особи СБУ, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро, члени НАЗК, ЦВК і навіть поліцейські.

Як пояснив заступник голови НАЗК Руслан Радецький, за подання електронної декларації з недостовірною інформацією передбачено таку відповідальність: у межах до 134 тис. грн. – дисциплінарну, від 134 тис. грн. – адміністративну, від 345 тис. грн. – кримінальну відповідальність або позбавлення волі до 2-х років за умови умисного приховування.

Софія Ковач, експерт Програми розвитку ООН, провела навчальний тренінг з електронного декларування та відповіла на усі поставлені питання запрошених.

 

Заповнювати е-декларацію необхідно на сайті НАЗК.

 

Також відкрито сайт, на якому можна заповнити декларацію у тестовому режимі.