flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

05.10.2016 року невстановлені особи блокували роботу суду та пошкодили майно

06 жовтня 2016, 16:30

05 жовтня 2016 року на 12.00 год. слідчим суддею Галицьким районним судом м. Львова було призначено розгляд клопотання про продовження строків тримання під вартою двом особам, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 - ч.2 ст.258 КК України.

Судові засідання були зірвані невідомими особами, які блокували роботу суду. Вказаними особами також було перекрито входи до цілої адміністративної будівлі за адресою м. Львів, вул. Чоловського, 2, у якій окрім Галицького районного суду м. Львова знаходяться також і Сихівський районний суд м. Львова, Львівський окружний адміністративний суд, Територіальне управління державної судової адміністрації України в Львівській області та Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України.

Також була заблокована робота роти конвойної служби поліції ГУ НП у Львівській області та унеможливлено вивезення з території суду осіб, які перебували під вартою до місць тимчасового утримання (СІЗО).

Крім того, зазначені особи виламали двері до залу судового засідання №1, зламали стіл, дві лави та інформаційний стенд. Зазначені предмети ремонту не підлягають. Зірвана бруківка, яка була розташована біля входу до суду.  

З цього приводу Галицький районний суд м. Львова звернувся із заявою до Залізничного ВП ГУ НП у Львівській області про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.