flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В провадження Галицького районного суду м. Львова поступила позовна заява колишнього працівника Генерального Консульства Республіки Польща у Львові

14 лютого 2017, 17:00

В провадження Галицького районного суду м. Львова поступила позовна заява колишнього працівника Генерального Консульства Республіки Польща у Львові, в якій позивач просить про скасування наказів, поновлення на посаді та ін.

Однак, чинним законодавством України передбачено, що пред'явлення позову до іноземної держави, забезпечення позову і звернення стягнення на майно іноземної держави, яке знаходиться в Україні, можуть бути допущені лише за згодою компетентних органів відповідної держави (стаття 32 Віденської Конвенції 1961 року).

Пред'явлення позову до іноземної держави, залучення іноземної держави до участі у справі як відповідача або третьої особи, накладення арешту на майно, яке належить іноземній державі та знаходиться на території України, застосування щодо такого майна інших засобів забезпечення позову і звернення стягнення на таке майно можуть бути допущені лише за згодою компетентних органів відповідної держави, якщо інше не передбачено міжнародним договором України або законом України (частина перша статті 79 Закону України "Про міжнародне приватне право").

Враховуючи положення вищевказаних нормативних актів, суд звернувся до Посольства Республіки Польща в Україні із проханням повідомити про наявність чи відсутність згоди на розгляд позовної заяви громадянки N до Генерального Консульства Республіки Польща у Львові.

Посольство Республіки Польща в Україні надіслало ноту щодо рішення польської сторони, в якій повідомило про відсутність згоди на розгляд судом позовної заяви колишнього працівника.

Таким чином, на виконання вимог п.4 ч.3 ст.121 ЦПК України, відповідно до якого заява повертається у випадках, коли справа не підсудна цьому суду, матеріали позовної заяви повернуті позивачу.

 

Підготувала помічник судді О.В. Яриш