flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 1 півріччі 2017 року Галицький районний суд м. Львова виконав значний обсяг роботи, спрямованої на забезпечення своєчасного і якісного вирішення справ кримінального судочинства, захисту прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина

30 березня 2017, 17:55

У 1 півріччі 2017 року Галицький районний суд м. Львова, відповідно до повноважень, передбачених статтею 22 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та на виконання закріпленого Конституцією України обов’язку щодо здійснення судочинства виконав значний обсяг роботи, спрямованої на забезпечення своєчасного і якісного вирішення справ кримінального судочинства, захисту прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина на засадах верховенства права.

Станом на кінець першого кварталу 2017 року (01.01.2017 - 29.03.2017 року) в провадженні Галицького районного суду м. Львова перебуває 245 кримінальних проваджень, з яких 88 надійшло у звітному періоді, 7 з них після скасування судового рішення судом апеляційної чи касаційної інстанції.

 За даними судової статистики із загальної кількості кримінальних проваджень, 62 справи розглянуто по суті.

 

Проведений аналіз дає підстави вважати, що судді Галицького районного суду м. Львова, працюючи у першому кварталі 2017 року в основному забезпечили своєчасний і якісний розгляд справ кримінального судочинства.

Суддями було винесено значну кількість законних судових рішень.

Вживались заходи щодо поліпшення якості розгляду справ та дотримання розумних строків розгляду справ кримінального судочинства, у тому числі й за наслідками проведеної аналітичної роботи.

 

Зокрема, суддями Галицького районного суду м.Львова особлива увага зверталась на вивчення причин скасування судових рішень, визначення способів усунення допущених помилок у подальшій судовій практиці, дотримання процесуальних строків при розгляді цивільних справ, виявлення недоліків у роботі суду  та підвищення рівня організації роботи суду. 

 Систематично ведеться контроль за справами, не розглянутими судом в строк понад 3 місяці, 6 місяців та 12 місяців та вживаються щодо цього відповідні заходи.