flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пілотний проект «Створення у судах сучасної охоронної системи»

12 травня 2017, 12:00

     В рамках пілотного проекту «Створення у судах сучасної охоронної системи» із робочим візитом до Галицького районного суду м. Львова завітали Кейс Такс (Cees Tax) - експерт Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС), радник з питань судової безпеки Ради правосуддя Нідерландів з перекладачем; Маркус Ролофс - радник/тренер з питань безпеки КМЄС з перекладачем; Вячеслав Корніцов - фахівець з охоронної діяльності та начальник територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Віктор Дейнека.

     Нагадаємо, що в рамках проекту визначено три приміщення, зокрема, Апеляційного суду м. Києва, приміщення у м. Львові, що знаходиться на вул. Чоловського, 2, де розташовано 3 суди: Сихівський районний суд м. Львова, Галицький районний суд м. Львова та Львівський окружний адміністративний суд, а також приміщення Харківського апеляційного господарського суду.

     Голова ДСАУ наголосив, що в Україні безпека судів не забезпечена повною мірою, ситуація ускладнюється постійним тиском на суддів у прийнятті судових рішень. «Ми маємо ситуацію, коли за відсутності належної охорони, до суду приходять не тільки агресивно налаштовані громадяни, а часом і люди, які мають при собі небезпечні предмети, чим створюється реальна загроза життю і здоров'ю як суддів, так і учасників судового слухання», - зазначив З. Холоднюк.