flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою громадянину, що порушивши правила безпеки дорожнього руху, будучи особою, яка керує транспортним засобом, здійснив зіткнення із автомобілем марки «Опель Астра», що спричинило смерть жінки - водія

19 серпня 2017, 18:00

19 серпня 2017 року до суду надійшло клопотання старшого слідчого ВРЗСТ слідчого управління Головного управління Національної поліції України у Львівській області  про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою громадянину «Б», який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Зокрема, органом досудового розслідування встановлено, що 18 серпня 2017 року, близько 15 години 10 хвилин, громадянин «Б», керуючи автомобілем марки «Мерседес Бенц», та рухаючись ним автодорогою сполученням «Львів-Краківець» 16 км + 300 м і проїжджаючи її ділянку в с.Ямельня, Яворівського району Львівської області, в напрямку до м.Яворів, порушив вимоги Р.1 п.1.5 , Р.10. п.1.10 (в частині значення терміну «небезпека для руху», «обгін»); Р.2 п.2.3 (підпунктів «б» та «д»); Р.14 п. 14.6 (підпункту «а», «в»), а також Р.34 «Дорожня розмітка» (в частині вимог дорожньої розмітки п.1.1. дод. 2 «вузька суцільна лінія») Правил дорожнього руху України, які виразилися в тому, що він проявив неуважність до дорожньої обстановки та її змін, виконуючи обгін попутного йому автомобіля марки «Опель Астра», на перехресті з другорядною дорогою, яка веде до с.Ямельня, перетнувши при цьому суцільну лінію горизонтальної дорожньої розмітки 1.1 дод. 2 ПДР України, яка поділяє потоки транспорту зустрічних напрямків, не переконався, що це буде безпечним та не створить перешкод іншим учасникам руху, такими своїми діями створив аварійну обстановку, що призвела до зіткнення між ним та попутнім автомобілем марки «Опель Астра», який на той час розпочав виконання лівого повороту із автодороги сполученням «Львів- Краківець» на автодорогу, яка веде до с.Ямельня, Яворівського району Львівської області, внаслідок чого водій автомобіля марки «Опель Астра» від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці події.

В ході розгляду клопотання, підозрюваний визнав свою вину у вичненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та вказав, що порушивши правила безпеки дорожнього руху, будучи особою, яка керує транспортним засобом, здійснив зіткнення із автомобілем марки «Опель Астра», що спричинило смерть жінки - водія.

Згідно ухвали від 19.08.2017 року, слідчий суддя Галицького районного суду м.Львова прийшов до висновку, що клопотання слід задовольнити та обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначенням розміру застави, з урахуванням ч.4 ст.183 КПК України, яка надає право слідчому судді, при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, не визначати розмір застави у кримінальному провадженні щодо злочину, який спричинив загибель людини.