flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

08 лютого 2018 року в м.Києві відбулось перше засідання Робочої групи з напрацювання рекомендацій по вдосконаленню залучення присяжних для відправлення правосуддя в Україні, в якому взяла участь суддя Галицького районного суду м.Львова Ірина Волоско

13 лютого 2018, 18:00

08 лютого 2018 року за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» та спільно з Державною судовою адміністрацією України, у місті Києві в приміщенні Національної академії наук України відбулось перше засідання Робочої групи з питань вдосконалення залучених присяжних до відправлення правосуддя в Україні.

Засідання відбувалось у розширеному форматі за участю представників Державної судової адміністрації України, Ради суддів України, Національної школи суддів України, представників органів місцевого самоврядування, суддів, правників, адвокатів, науковців, представників неурядових організацій, що здійснюють діяльність із моніторингу процесу судової реформи та представників міжнародних донорських організацій, що підтримують судову реформу в Україні.

 До участі в даному заході було запрошено суддю Галицького районного суду м. Львова Ірину Волоско, яку на засіданні обрали головою Робочої групи з питань вдосконалення залучених присяжних до відправлення правосуддя в Україні.

В ході засідання, Робоча група зосередила свою увагу на обговоренні та узагальненні проблемних питань щодо формування корпусу присяжних та залучення їх до процесу відправлення правосуддя, які було ідентифіковано учасниками круглого столу 30 листопада 2017 року на тему: «Участь присяжних у процесі відправлення правосуддя: досвід і перспектива».

За результатом проведеного засідання, зібрано пропозиції учасників та розроблений План заходів для вирішення ряду проблемних питань, пов’язаних із організацією та змістом навчання присяжних, вдосконаленням механізму їх відбору на етапі затвердження їх кандидатур органами місцевого самоврядування, запуску в національному масштабі просвітницької кампанії по донесенню до громадян важливості їх участі у процесі правосуддя.