flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит консультативної місії Європейського Союзу в Україні до Галицького районного суду м. Львова

14 червня 2018, 17:40

14 червня 2018 року з робочим візитом до Галицького районного суду м. Львова завітали представники Консультаційної місії Європейського Союзу в рамках реалізації пілотного проекту із створення європейської системи безпеки суддів, працівників апаратів судів та відвідувачів судів.

У зустрічі взяли участь керівник та заступник керівника апарату суду, старший радник з питань кримінального судочинства Катрін ВІТТЕМАН, радник/тренер з питань верховенства права регіонального представництва Консультативної  Місії Європейського Союзу у місті Львові Маркус РОЛОФС та спеціаліст з питань безпеки Сімон ПРЕСЕКАР.

Дана зустріч відбулася в рамках запровадження та реалізації пілотного проекту по створенню моделі системи охорони судів підрозділом Служби судової охорони в адміністративній будівлі на вулиці Чоловського, 2, в якій окрім Галицького районного суду м. Львова розміщено ще два суди: Львівський окружний адміністративний суд та Сихівський районний суд м. Львова, а також Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України.

Учасниками зустрічі обговорено проблемні питання охорони та безпеки суддів та працівників апарату суду, специфіку реагування правоохоронних органів при отриманні від суду сигналу про небезпеку. Окремо було наголошено на необхідності привести у відповідність до європейських стандартів (модернізувати) порядок пропускної системи та ідентифікації осіб, які мають намір потрапити до приміщення суду.