flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДОМ ОБРАНИЙ ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД СЛУЖБОВІЙ ОСОБІ ГУ ДЕРЖПРАЦІ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

04 жовтня 2018, 11:50

03 жовтня 2018 року слідчим суддею Галицького районного суду м. Львова Фроловою Л.Д. були розглянуті клопотання слідчого управління СБУ у Львівській області щодо обрання запобіжних заходів.

Органом досудового розслідування у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, одержання неправомірної вигоди службовою особою, підозрюються службовець Головного управління Держпраці у Львівській області та особа, яка перебувала з останнім у злочинній змові.

За результатом розгляду клопотання стосовно службовця ГУ Держпраці, який фактично є організатором злочинних дій, слідчим суддею був обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Разом з тим, ч. 3 ст. 183 КПК України зобов’язує суд при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою визначити розмір застави, достатньої для забезпечення виконання підозрюваним обов’язків, передбачених кодексом.

На виконання вимог Кримінального процесуального кодексу України суддею було визначено підозрюваному державному службовцю заставу.

При цьому, слідчий суддя враховуючи майновий стан підозрюваного, високу суспільну небезпечність його дій, наслідки кримінального правопорушення для громадянського суспільства, а також те, що даний злочин віднесений законом до категорії корупційних, вирішив, що застава у зазначених у законі межах (до 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб) не здатна забезпечити виконання покладених судом обов’язків. Тому, суд взявши особу під варту, встановив заставу - 200  розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 368200 грн.

Щодо іншого фігуранта справи, який підозрюється в отриманні та переданні неправомірної вигоди державному службовцеві Держпраці, суд з урахуванням його особи,  майнового та сімейного стану обрав запобіжний захід  у виді домашнього арешту.

 

Підготував помічник судді   

Ілля Кавчук