flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом було обрано запобіжний захід військовослужбовцю системи міністерства оборони України

22 жовтня 2018, 09:40

    19 жовтня 2018 року слідчим суддею Галицького районного суду м. Львова Фроловою Л.Д. було розглянуте клопотання слідчого Головного управління Національної поліції у Львівській області та Військової прокуратури Львівського гарнізону про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою військовослужбовцю однієї з військових частин м. Львова.

    Відповідно до даних досудового розслідування, військовослужбовець підозрюється в отриманні неправомірної вигоди в сумі 1500 доларів США від особи, яка підлягає призову на військову службу. За це підозрюваний обіцяв здійснити вплив на прийняття рішення посадовими особами військового комісаріату одного з районів Львівщини задля уникнення проходження військової служби.

    За результатом розгляду питання про обрання запобіжного заходу слідчим суддею було ухвалене рішення про тримання службовця під вартою на час досудового розслідування.

   Дане рішення було прийняте суддею з огляду на доведеність обґрунтованої підозри особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, наявність передбаченого КПК України ризику невиконання процесуальних обов’язків.

   При цьому, суд керувався ст. 128 Конституції України, яка передбачає рівність всіх перед законом і судом, що є складовою частиною поняття верховенства права у кримінальному провадженні.

   Інкриміноване кримінальне правопорушення віднесене законом до категорії корупційних злочинів, має високий ступінь суспільної небезпеки. Наявність такої небезпеки, не зважаючи на презумпцію невинуватості, переважає принцип поваги до особистої свободи обвинуваченого та з урахуванням практики Європейського суду з прав людини, яка свідчить про те, що суд своїм рішенням повинен забезпечити не лише права обвинувачених, але й високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів, що вимагає від суду більшої суворості в оцінці порушень цінностей суспільства.

   З урахуванням матеріального стану підозрюваного останньому було визначено заставу у сумі 35240 грн.

 Підготував      

Помічник судді Ілля Кавчук