flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит голландських експертів до Галицького районного суду м. Львова

16 травня 2019, 10:30

13 та 14 травня 2019 року з робочим візитом до Галицького районного суду м. Львова завітали голландські експерти в рамках проекту «Peer 2 Peer: сервісно-орієнтовані суди на заході України», що реалізується Центром політико-правових реформ, Школою права Українського католицького університету та СILC та проводиться для оцінки стану справ з комунікації.

У зустрічі взяли участь суддя Апеляційного суду провінції Арнем–Леуварден (Нідерланди) Рутгер Вері ( Rutger Wery ), суддя провінції Східний Брабант (Нідерланди) Лінеке де Клерк (Lieneke de Klerk), голова суду Ірина Волоско, заступник голови суду Віталій Стрельбицький, суддя – спікер Олег Юрків, судді Людмила Городецька та Христина Мисько, керівник апарату суду Олена Рут, помічники суддів Ілля Кавчук, Мар’яна Білоус та Світлана Мойсевич.

Зустріч пройшла у форматі запитань - відповідей щодо стану та перспектив розвитку комунікації суду з громадськістю. Учасниками зустрічі обговорено проблемні питання комунікаційної стратегії, іміджу суду перед громадськістю, відкритість суду для громадськості, процедуру підготовки прес-релізів у резонансних справах та окреслено важливі питання у сфері комунікації, які ще необхідно вирішити.

Іноземні гості відзначили важливість створення постійних та цікавих новин про діяльність суду, написаних правильною, але простою мовою.

На думку експертів, важливо підтримувати прямі комунікації суддів з громадськістю, брати участь у професійних конференціях та інших заходах. У комунікаціях треба постійно працювати на випередження. Тому варто прес-релізи готувати ще до оприлюднення судового рішення.