flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід керівнику громадської організації

05 червня 2019, 16:00

     05 червня 2019 року Галицьким районним судом Львова обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави керівнику громадської організації.

    Згідно даних органу досудового розслідування встановлено, що зловмисник вимагав тридцять тисяч гривень від місцевого приватного підприємця за не створення штучних перешкод його господарській діяльності. Керівник Громадської організації погрожував діловій репутації бізнесмена через оприлюднення завідомо неправдивої інформації про неіснуючі корупційні зв`язки підприємця у владних структурах та нібито порушення процедури отримання дозволу на видобуток корисних копалин.

     Правоохоронці затримали зловмисника в одному із райцентрів області під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.

    04 червня 2019 року керівнику громадської організації вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.  4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України та 05 червня 2019 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави.

     Дане рішення було прийняте суддею з огляду на доведеність обґрунтованої підозри особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.  4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України, наявність передбаченого КПК України ризику невиконання процесуальних обов’язків.