flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом продовжено запобіжний захід матері, яка хотіла продати доньку в сексуальну експлуатацію

09 серпня 2019, 08:24

   07 серпня 2019 року Галицьким районним судом Львова продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави матері, яка хотіла продати доньку в сексуальну експлуатацію.

   Нагадуємо, що поліцейськими 11 червня 2019 року затримано 38-річну львів'янку, у Львівському міжнародному аеропорту під час отримання 2700 доларів США. Після отримання грошей жінка планувала передати свою 17-річну доньку для подальшої сексуальної експлуатації у Чеську Республіку.

  Згідно даних органу досудового розслідування встановлено, що львів’янка підшуковувала «клієнтів», аби продати свою доньку для сексуальної експлуатації.

   Під час реалізації оперативних заходів поліцейські затримали жінку в аеропорту під час отримання нею коштів за продаж дитини.

  Варто зазначити, що затримана раніше неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків (ст.184 КУпАП), вчинення насильства в сім’ї (ст.173-2 КУпАП), заняття проституцією тощо (ст. 181-1 КУпАП).

  Жінці загрожує кримінальна відповідальність відповідно до ч.3 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років. 

  12 червня 2019 року жінці вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 149 Кримінального кодексу України, 13 червня 2019 року обрано та 7 серпня 2019 року продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави.

  Дане рішення слідчим суддею було прийняте з огляду на доведеність обґрунтованої підозри особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 149 Кримінального кодексу України, наявність передбачених КПК України ризиків невиконання процесуальних обов’язків.

Підготував помічник голови суду   

Підлужний Р.А.