flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДОМ ЗАСУДЖЕНО ВОДІЯ, ЯКИЙ ВЧИНИВ СМЕРТЕЛЬНУ ДТП 30 ГРУДНЯ 2018 РОКУ НА ВУЛ. ІВАНА ФРАНКА У М. ЛЬВОВІ

07 листопада 2019, 14:30

  Галицьким районним судом м. Львова 29 жовтня 2019 року було ухвалено вирок щодо 26-річного працівника поліції, який 30 грудня 2018 року, о 06 годині 48 хвилин, на автомобілі марки BMW порушив Правила дорожнього руху, не впорався з керуванням та виїхав на тротуар, де здійснив наїзд на зупинку громадського транспорту та пішохода, яка від отриманих травм померла.

  Вказана ДТП отримала певний резонанс у засобах масової інформації напередодні новорічних свят у 2018 році. Подія сталася 30 грудня 2018 року на вул. Івана Франка, неподалік будинку 68, у напрямку до вулиці Вітовського у м. Львові.

  Дії громадянина кваліфіковані за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

  В суді обвинувачений визнав себе винним у повному обсязі, розкаявся, поросив пробачення у потерпілого – чоловіка загиблої дівчини, сторони повідомили про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

  Чоловік був визнаний судом винним та його з урахуванням позиції потерпілої сторони засуджено до трьох років позбавлення волі, які останній буде відбувати в установі виконання покарання закритого типу.

  На даний час учасниками не було подано апеляційних скарг на вирок суду, проте у прокурора та сторони захисту є час для оскарження судового рішення до 29 листопада цього року.

 

 Підготував помічник судді  

Ілля Кавчук