flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід особам, які підозрюються у вбивстві торговця валютою та заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах

24 квітня 2020, 15:32

Слідчим суддею Галицького районного суду міста Львова 24 квітня 2020 року розглянуто клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою до підозрюваних у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах та у вбивстві торговця валютою.

В обгрунтовання внесеного клопотання слідчий покликається на те, що особи підозрюється у вчиненні вбивства, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з розбійним нападом на потерпілих з метою заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах із застосуванням насильства небезпечного для життя і здоров’я людини, що призвело до заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, тобто підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 6, 12 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 КК України.

За результатами повного, всебічного та об’єктивного розгляду клопотань такі задоволено та застосованого до підозрюваних запобіжні заходи у виді тримання під вартою на строк 60 днів без визначення розміру застави, оскільки злочин вчинено із застосуванням насильства,  який спричинив загибель людей.       

Дані рішення слідчим суддею було прийнято з огляду на доведеність обґрунтованої підозри осіб у вчиненні особливо тяжких злочинів, наявність передбачених КПК України ризиків невиконання процесуальних обов’язків.

Підозрюваним у вчиненні інкримінованих злочинів загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

На даний час досудове розслідування триває.

 

Підготувала помічник судді Скочиляс І.М.