flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів взяли участь в семінарі «Забезпечення гласності та відкритості судового процесу»

10 червня 2020, 16:30

09 червня 2020 року Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України в режимі онлайн провело семінар для працівників апаратів судів на тему: “Забезпечення гласності та відкритості судового процесу”.  Від Галицького районного суду м.Львова участь у вказаному навчальному заході взяли помічники суддів Надія Коружинець, Світлана Кахнич та Марта Сидорак. Семінар проведений в форматі інтерактивних лекцій з використанням презентацій та дискусій, під час якого учасники вивчили наступні питання:

  • принцип гласності як одна із засад правосуддя;

  • інформаційне лідерство суду як спосіб запобігання тиску та кризових ситуацій;

  • систематизація законодавства, що відображає право на відкриті слухання в Україні та регулює взаємодію ЗМІ та громади;

  • забезпечення доступності, повноти та зрозумілості інформації отриманої з суду;

  • внутрішньо-особистісні конфлікти при виконанні професійних обов’язків. Управління конфліктом.

Навчальний захід провели: суддя Львівського окружного адміністративного суду Олександр Сасевич, суддя, голова Миколаївського районного суду Львівської області Володимир Павлів, доцент кафедри давньої історії України та архівознавства історичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидат юридичних наук Степан Білостоцький, фахівець-експерт із комунікацій у системі правосуддя, член Національної спілки журналістів Ольга  Давид та спеціаліст по соціальній роботі Центру “Жіночі перспективи” Олена Кальбус. На відкритті семінару привітала учасників директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка зазначила, що принципи  гласності та відкритості  судового процесу закріплено в Конституції України, процесуальних кодексах та законах, адже вони є засадничими для кожного виду судочинства в Україні. Однак, зважаючи на розвиток суспільних відносин у державі, такі принципи як гласність та відкритість судового процесу потребують переосмислення, щоб відповідати вимогам часу.

Отримані помічниками під час семінару знання та навики допоможуть налагодити якісний та ефективний діалог із користувачами судових послуг.

 Підготувала помічник судді Надія Коружинець  

http://nsj.gov.ua/ua/news/glasnist-yak-printsip-sudochinstva-/